SEO

Ahrefs Nedir?

Ahrefs, SEO sektöründeki bilinen en önemli ve en çok tercih edilen SEO araçlarından birisidir. Ahrefs aracı ile çeşitli SEO çalışmalarının performans raporlarına ve metriklerine ulaşabilirsiniz.

Sizler için hazırlamış olduğum kapsamlı  Ahrefs Rehberi ile Ahrefs aracının kullanımı hakında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Ahrefs Nedir?

Ahrefs, backlink, anahtar kelime analizi, rakip analizi, sıralama takibi ve site denetimleri için geliştirilmiş profesyonel bir SEO aracıdır.

Ahrefs aracının özellikleri bu özelliklerini düşündüğümüzde web sitelerinin arama sonuç sayfalarında daha üst sıralamalarda yer alması için kullanılmaktadır. Ayrıca, Google, YouTube ve Amazon için anahtar kelime analizi yapmak için de kullanabilirsiniz.

Birçok dijital pazarlama ve SEO uzmanı, belirli bir konuda (sosyal paylaşımlar ve/veya bağlantılar açısından) en iyi performans gösteren içeriği bulmak için Ahrefs’i kullanmaktadır.

Ahrefs Fiyatları

Ahrefs’in fiyatlandırması, seçtiğiniz plana göre değişiklik göstermektedir. İster aylık ister yıllık faturalandırma ile satın alıp kullanabilirsiniz. Ahrefs şuanda ücretsiz bir deneme sunmasa da, 7 $ karşılığında 7 günlük bir deneme süresine sahiptir. Fiyatları ve planları hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Ahrefs Fiyatları

Ahrefs Terimleri

Ahrefs’i biraz kullanmaya başladığınızda çok fazla terim ve metriğe sahip olduğunu farkedeceksiniz.

(“UR”, “Ahrefs Sıralaması” ve “CTLD Dağılımı” gibi)

Ahrefs, bu terimlerin ne anlama geldiğini sade bir dille açıklamakta pek başarılı bulmadığımı söyleyebilirim. Araştırmalarım sonucunda bu konuda herhangi bir türkçe kaynak da bulamadım. Bu yüzden sizlere örnek yoluyla bu terimleri paylaşmak istedim. 🙂

Örneğin, Etki Alanı Derecelendirmesini şu şekilde tanımlarlar: “100 puanlık logaritmik ölçekte hedef URL’nin geri bağlantı profili (Backlink Profili), (daha yüksek = daha güçlü)”.

Bu yüzden, tüm temel özelliklere girmeden önce, “Ahrefs’in terimlerinin neler olduğunu ve ne anlama geldiği” konusunu öğrenmeliyiz. Merak etmeyin, hem ingilizce hem de türkçe olarak terimleri açıklıyor olacağım. 🙂 Hazırsanız başlayalım!

İNDİRİMLİ FİYATLARI KAÇIRMA!

Profesyonel SEO Danışmanlığı hizmeti alarak daha fazla organik trafiğe ve dönüşüme ulaşın!

Backlinks (Geri Bağlantılar)

Web sayfanıza ait olan tüm geri bağlantıların sayısını temsil etmektedir.

Organic Keywords (Organik Anahtar Kelimeler)

Google üzerinde ilk 100 sıralamada yer alan anahtar kelimelerin sayısını temsil etmektedir.

Organic Traffic (Organik Trafik)

Organik trafiğinizin miktarını tahmini olarak temsil eden metriktir. Kesin ve net bir sonuç çıkarması imkansız gibi gözükse de çok yakın sonuçlar verebilmektedir.

Traffic Value (Trafik Değeri)

Ahrefs’in “Trafik Değeri” metriği, bir sitenin organik arama trafiğinin değerini dolar cinsinden tahmini olarak vermektedir. Bu metrik, Google Ads tıklama başı maliyet (TBM) verilerine göre belirlenmektedir.

 URL Rating – URL Derecelendirmesi (UR):

URL Rating (UR), belirtilen web sitesine giden bağlantı profili kalitesini analiz etmeyi sağlamaktadır. O sayfaya işaret eden geri bağlantıların nitelik ve niceliğinin bir kombinasyonu olarak hesaplanır.

Domain Rating – Alan Adı Derecelendirmesi (DR):

Tüm siteye uygulanan URL Derecelendirmesi (bu, temel olarak Moz Etki Alanı Otoritesinin eşdeğeridir). Web sitelerine 1’den 100’e kadar puanlama yapan bir ölçümleme sistemidir. Bu ölçüm sistemi web sitelerinin arama motorları üzerinde ne kadar iyi sıralama alabileceğini tahmin etmek amacıyla  da kullanılır.

Anchors – Bağlantılar:

Bir sitenin bağlantı profilinde en sık kullanılan bağlantı metninin dökümünü bize sunan araçtır.

Refferring Domains – Yönlendiren Alan Adları:

Ahrefs Refferring Domains

Bir web sitesine, kaç farklı domainden link geldiğini gösteren değere refferring domains denir. Refferring domains, Ahrefs üzerinde baktığınız sayfaya veya siteye bağlantı veren farklı benzersiz web sitelerinin sayısını veren metriktir. Yüksek miktarda yönlendiren alan adı, Google’da daha yüksek sıralamalarda yer edinmeyi kolaylaştırabilir.

CTLDs Distribution – CTLD Dağılımı:

Kısacası CTLD, domain uzantısıdır. Örneğin; (.com, .com.tr, .edu., .org, .de vb.)

Ahrefs Rank – Ahrefs Sıralaması:

Bir sitenin bağlantı profilinin dünya çapındaki sıralamasını veren metriktir. Alexa sıralamasında olduğu gibi, sayı ne kadar düşükse bağlantı profili o kadar iyi olmaktadır.

Parent Topic – Ana Konu:

Bir anahtar kelimenin kapsamına giren geniş konu (örneğin, “ahrefs nedir” Ana Konu “Ahrefs” konusunun altına altında yer almaktadır).

Traffic Potential – Trafik Potansiyeli:

Söz konusu anahtar kelime için 1. sırada yer alırsanız alacağınız trafiğin tahmini miktarını vermektedir.

Keyword Difficulty – Anahtar Kelime Zorluğu:

Belirli bir anahtar kelime için Google’ın ilk sayfasında yer almanın ne kadar zor (veya kolay) olacağı hakkında bilgi vermektedir. Anahtar kelime ne kadar zorsa Google’da üst sıralarda yer almanız o kadar zor olacaktır. Anahtar kelime analizi ve anahtar kelime zorluğu hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Oğulcan Demirer

SEO bir deniz ve ben sadece bir SEO sakiniyim. Bu denizin dalgalı ya da sakin olması da benim için önemli değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu