SEO Notları

Google Chrome SEO Uzantıları

SEO uzmanları, başarılı bir SEO çalışması elde edebilmek için birçok profesyonel araç kullanmaktadır. Her SEO aracı birbirinden farklı özelliklere sahiptir ve Google Chrome SEO uzantıları bulunmaktadır.

Baştan belirtmem gereken önemli birkaç şey bulunuyor. İlk olarak, Google Chrome SEO uzantıları fazla kullanıldığında tarayıcı performansınızı düşürebilir. Ayrıca, her uzantı doğru verileri vermeyebilir. Bu eklentilerin kullanım amacı, ihtiyaç halinde elde edilmek istenen veri ve bilgilere daha kolay ulaşılmasını sağlamak için tasarlanmıştır.

Google Chrome SEO Uzantıları Nedir?

Google Chrome SEO Uzantıları, Google üzerinde arama yaparken SEO çalışmaları yapabilme imkanı sunar. Bu da Google Chrome SEO uzantıları kullanmanın en büyük avantajıdır diyebiliriz.

Bazı SEO araçları ve uzantıları daha iyi anahtar kelime verilerine, bazıları daha iyi bağlantı verilerine sahiptir ve bazıları da daha iyi teknik önerilerde bulunur. Bu yüzden, işinize yarar sağlayan, doğru bilgiler veren araçları kullanmalısınız.

En Çok Kullandığım Google Chrome SEO Uzantıları

Bu blog yazımda sizler için, en çok kullandığım, tercih ettiğim Google Chrome SEO uzantılarını listeledim. Birçoğunu günde saatlerce kullanıyorum. Fakat, bir kısmı ücretli veya sınırlı olmasından dolayı sıkça kullanmadıklarım da yer alıyor. Hazırsanız, hemen incelemeye geçelim!

1. Uzantı: Ubersuggest

Ubersuggest Google Chrome SEO UzantısıUbersuggest, Google Chrome SEO uzantıları arasında en çok kullandığım SEO uzantısı diyebilirim. Ubersuggest, anahtar kelime verilerini doğrudan Google arama sonuçlarından görüntülemenize yarar sağlar.

SERP’lerden (arama sonuç sayfalarından) hiç çıkmadan anahtar kelimeler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, anahtar kelimeler hakkında edindiğiniz bilgileri Excel dosyasına CSV formatında aktarım yapabiliyorsunuz.

Anahtar kelimelerin aranma hacimlerinin büyük ölçüde doğru verildiğini söyleyebilirim. Veriler, Semrush ile hemen hemen eşdeğer.

2. Uzantı: Oncrawl SEO Page Audit

Google Chrome SEO UzantılarıOncrawl SEO uzantısı ile meta etiketleri ve sayfa içerisindeki internal ve external linkler, sayfanın indekslenme durumu ve birçok teknik detaya ulaşabilirsiniz. Ben, Oncrawl uzantısını genelde bir web sayfasının indekslenme durumunu kontrol etmek için kullanıyorum. Siz de aşağıdaki bağlantıdan ücretsiz olarak kurulumunu yapabilirsiniz.

3. Uzantı: Mangools

Mangools Chrome SEOMoz ve Majestic kullanan web sitelerinin en iyi SEO ölçümlerini sunan Mangools ile tanışın. Web sitelerinin SEO performansını analiz etmenize yarar sağlayan hem bir SEO aracı hem de bir Chrome uzantısıdır.  Anahtar kelimelere, geri bağlantılara ve profil analizine yardımcı olmaktadır.

Mangools, rekabete nasıl ayak uydurduğunuza dair geniş bir görünüm sağlamaktadır.

4. Uzantı: SEO Minion

seo-minion-chrome-uzantisiSEO Minion uzantısı ile sayfa içerisindeki internal ve external bağlantılar, kırık linkler, hreflang etiketleri hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, SERP önizlemesi yapmanıza imkan sağlamaktadır. Kolay arayüz tasarımı ile site içi SEO çalışmalarınızda iyileştirmeler yapmanıza yardımcı olacaktır.

5. Uzantı: SEOquake

SEOquake

SEOQuake, SEO öğrenmek istediğim zamanlarda tanıştığım meşhur SEO Chrome uzantısıdır. İlk olduğu için vazgeçilmezimdir diyebilirim. Fakat, arayüz tasarımını biraz daha modern bir şekilde revize etmesi gerektiğini söyleyebilirim. 🙂

Performansının yanı sıra tek tek sayfaların performansını raporlayan bir gösterge panosu olarak kendini gösterir. İlk bakışta size hızlı sonuçlar vermektedir. Geri bağlantıları analiz etmesine ve anahtar kelime sıralamasını izlemesine olanak tanıyan bir Chrome uzantısıdır.

6. Uzantı: Keyword Surfer

Keyword Surfer, bir anahtar kelimenin aranma hacmini, ilgili anahtar kelimede listelenen web sitelerinin tahmini trafik sayılarını görebilmenizi sağlayan ücretsiz bir Google Chrome SEO eklentisidir. Eklentinin sunduğu aranma hacimlerini Ahrefs ve Semrush gibi popüler ücretli araçların verileri ile karşılaştırdığımda uyuşmazlık bulunuyor. Fakat, kullanmaya değer olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

7. Uzantı: SimilarWeb

Herhangi bir web sitesi için trafik ve temel metrikler sunan SimilarWeb , kullanıcıların internette tek tıklamayla arama yaparken herhangi bir web sitesi için istatistikleri ve stratejileri görmelerini sağlayan popüler ücretsiz bir Google Chrome uzantısıdır.

similarweb

8. Uzantı: Wappalyzer

Wappalyzer; bir web sitesinde kullanılan reklam platformu, analiz araçları, içerik yönetim sistemi, CDN servisleri, e-ticaret altyapıları, programlama dilleri gibi bir çok şey hakkında kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz.

Örneğin, bir websitesinin altyapısının WordPress olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, site içerisinde kullanılan eklentileri de bu uzantı yardımıyla görüntüleyebilirsiniz.

wappalyzer

9. Uzantı: SEO META in 1 CLICK

SEO Meta, tek bir tıklamayla bir web sayfası için tüm meta etiketleri ve ana SEO bilgilerini görüntüler. Meta başlıkların ve açıklamaların uzunlukları, URL, görünüm sırasına göre başlıklar ve alternatif metin içermeyen resimlerin sayısı gibi verileri kolaylıkla analiz edebilirsiniz.

10. Uzantı: Detailed SEO Extension

Detailed SEO Extension uzantısı, web sayfasına dair meta etiketleri ve birçok site içi SEO detayı hakkında kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz. Detailed SEO Uzantısı, Web Site SEO Checker ve SEO Meta in 1 Click eklentisine oldukça benzemektedir.

12. Uzantı: Hreflang Tag Checker

Hreflang Tag Checker uzantısı ile çok dilli web sitelerindeki bir sayfada hreflang etiketinin doğru bir şekilde kullanılıp kullanılmadığını kontrol edebilirsiniz.

13. Uzantı: WhatRuns

WhatRuns uzantısı, Wappalyzer eklentisi ile aynı görevi gördüğünü söyleyebilirim. Hangi uzantıyı kullanacağınıza siz karar verin. 🙂

14. Uzantı: Redirect Path

Ziyaret ettiğiniz web sayfasının hangi durum kodu ile açıldığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Özellikle yönlendirmeler ve sunucu hataları hakkında bilgileri vermektedir. Redirect Path, eklentisi sayesinde sayfalar arasında yönlendirme mevcutsa bu eklenti ile kolaylıkla analiz edebilirsiniz.

15. Uzantı: Word Counter

Word Counter uzantısı ile içerik üzerine sağ tıkladığınızda, o içeriğin kaç kelimeden oluştuğunu kolayca görebilirsiniz. Özellikle yeni bir içerik oluşturmak istediğinizde, içerik uzunluğuna karar vermek için rakiplerinize ait içeriklerin kaç kelimeden oluştuğunu öğrenebilirsiniz.

16. Uzantı: Image Size Info

Herhangi bir gif ya da görselin üzerinde sağ tıklayarak, görselin yüksekliği, genişliği, boyutu ve sergilendiği alan hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Google Chrome SEO eklentileri arasında en çok kullandığım uzantılardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Sergilendiği alandan çok daha büyük boyuta sahip görsellerin ilgili web sayfasının açılış hızını yavaşlattığını, SEO çalışmalarını etkilediğini biliyoruz. Bu yüzden, günlük analizlerde kullanılabilecek oldukça pratik bir SEO aracı olduğunu söyleyebilirim.

 

Oğulcan Demirer

SEO bir deniz ve ben sadece bir SEO sakiniyim. Bu denizin dalgalı ya da sakin olması da benim için önemli değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu